Имейл Маркетинг Капмании – подготовка и реализация

В годините имейл маркетинга се е доказал, че е най-евтиния и в същото време ефективен начин за реализиране на онлайн продажби.
Имейл маркетинг кампаниите са чудесен способ за продажба на продукти и услуги на клиенти, които вече знаят за бизнеса Ви.
Важна част от имейл маркетинга са и регулярните информационни бюлетини, в които лесно и ефективно поддържате интереса на клиентите Ви към Вашият бизнес.

Ето и необходимите стъпки за правилно реализиране на една имейл маркетинг кампания:

Създаване на имейл лист

Създаването и поддържането на качествен лист от абонати за Вашият бюлетин е първата и водеща стъпка от организирането на имейл маркетинг кампании. Има редица методи за правилно събиране и поддържане на лист. Ние разполагаме със различни приложения за събиране на лист със имена и имейли, както и такива за разпращане на вашият бюлетин. Освен приложенията за събиране на лист е много важен и подходът, с който ще поискате някой да се абонира за Вашият бюлетин. За целта организираме различни изпитани кампании, с които ще ви помогнем лесно да увеличите вашият списък от абонати.

Планиране и подготовка на имейл маркетинг кампания

След като сме събрали достатъчно голям лист е време за оформянето на бюлетина. Бюлетина може да бъде оформен както като обикновен текстови имейл, така може да бъде и професионално оформен със специален дизайн изработен специално за Вас. Хубаво е бюлетина да бъде достъпен чрез връзка някъде и на Вашият уеб сайт. Доверете се на нашият екип и ние ще подготвим за Вас специален дизайн на Вашите съобщения, оформен изцяло според Вашите изисквания и фирмена идентичност.

Провеждане на имейл маркетинг кампания

За целта на изпращането на съобщенията е задължително да се използва специализиран софтуер за едновременно изпращане на имейл бюлетина. Важен момент при изпращането е да може да проследите колко от имейлите са получени и колко от тях не са стигнали до получателя си. Също задължителен елемент от всяка една имейл маркетинг кампания е възможността на всеки един абонат да се отпише от листа Ви, ако не желае повече да получава от Вас тези съобщения. В противен случай може да подаде оплакване от Вас в Комисията за Регулиране на Съобщенията. Всички тези моменти се залагат изцяло от софтуера, който използваме за реализиране да дадена имейл маркетинг кампания.

Анализ на проведената имейл маркетинг кампания

Анализа на една кампания е не по малко важен от нейната подготовка. Отчитат се интереса на потребителите с реални продажби, посещения на сайтът Ви както и имейли и телефонни обаждания в следствие на кампанията. Следи се до колко абоната е изпратен бюлетина, до колко е стигнал, и каква част от тях са се отписали и нежелаят да получават допълнителни съобщения. Тук също се следи за неактуални имейли и те биват отстранени от листа. След като се съберат всичките тези числа се анализират и се отчитат добрите и лошите практики в имейл маркетинг кампанията и на база това се правят препоръки за следващи кампании.
Незабравяйте че имейл маркетинг кампаниите са най-евтиният и ефективен инструмент за реализиране на онлайн продажби. Побързайте да се се свържете с нас за безплатна предварителна консултация. Ние разполагаме със всичко необходимо за реализирането на Вашата имейл маркетинг кампания.

Leave a comment

Your email address will not be published.

shares