Сподели ако ти беше полезно!

Във това видео ви показваме как да създадете вашият рекламен профил във Facebook ads Manager, за да може да стартирате със създаването на вашaта реклама във Facebook и Instagram.

При демонстрацията на това как да си създадете рекламен профил ни се наложи да прикрием част от съдържанието във видеото, за да запазим самоличността на клиентите ни, за което ви се извиняваме, но за нас е важно всеки да е ОК в крайна сметка 🙂

Напомняме ви, че това видео е част от поредицата за създаване на фейсбук рекалама, която може да гледате тук.

Ето и стъпка по стъпка как да създадете вашият рекламен профил във Facebook Ads Manager:

  1. Първо се регистрирате във Facebook for Business.
  2. След това натискате на бутона Business Settings, който ще ви отведе тук.
  3. След това от менюто в ляво избирате ad accounts, което ще ви довете тук.
  4. От синия бутон +Add, избирате третата опция create new ad account, след което ще се отвори попъп прозорец, в който ще попълните данните за вашият рекламен акаунт. Помислете първо дали да е на вашето лично име или ще ползвате фирма, за да получавате фактура.
  5. След това трябва да настроите начина за плащане като изберете Payments от лявото меню. Това може да направите и от тук. Facebook предлагат опции за плащане с кредитна карта или със PayPal.
  6. След това трябва да се добавите себе си като администратор на рекламния профил. Когато сте на ad accounts, кликвате върху рекламния профил който създадохте и в дясно ще ви излезне опцията да добавяте хора. Трябва да добавите себе си, или някой друг като разрешите нивата на достъп. Ако не виждате човека, който искате да добавите това може да стане във следващяата стъпка.
  7. Добавяне на хора става, като от менюто в ляво изберете users/people и натиснете ниният бутон +Add . Това може и да стане и от тук. Следвайте инструкцията на екрана.
  8. Остана само да добавите и вашата фейсбук страница. Това става като от лявото меню натиснете pages и после натиснете бутона +Аdd, от там трябва да изберете опцията дали страницата е ваша, или ще управлявате страницата на найкой друг. Ако нямате фейсбук страница гледайте видетото как се създава facebook страница.  След като добавите страницата кликвате на нея и тогава ще трябва да добавите хора, които да я админситрират. (Логиката е същата както при рекламният акаунт.)
  9. Бонус стъпка 🙂 Може по същата логика да добавите и Instagram account. Избирате от лявото меню Instagram accounts, след което от бутона +Аdd добавяте вашият инстаграм профил. Ако нямате такъв гледайте видето за създаване на Instаgram профил или страница.

Надяваме се че урока по създаване на фейсбук рекламен профил бе полезен за вас. Може да го споделите със ваши приятели.

Ако имате нужда от професионална помощ по поддръжка на Facebook страница или друга форма на Facebook маркетинг, или маркетинг в Instagram може да се свържете с нас.

Сподели ако ти беше полезно!

Последни епизоди
Създаване на Facebook реклама за трафик
20 процента текст в банер или снимка - Facebook overlay tool
Създаване на Facebook реклама за продажба на продукт или услуга
Facebook Pixel - инсталация на фейсбук пиксел и къстъм ивенти
Създаване на Фейсбук Аудитории - Facebook audiences
Създаване на профил в Facebook ads Manager
Създаване на Facebook реклама - (video 1)
Свързване на Facebook и Instagram бизнес страници | ВИДЕО
Instagram функции, които не са за пропускане