Сподели ако ти беше полезно!

onlinesalesДелът на електронната търговия нараства с големи темпове всяка година. Онлайн предлагането и конкуренцията през последните години е доста силна и това налага ожесточена борба за повече онлайн продажби.
Как да продаваме повече онлайн? Как да увеличим продажбите си през нашия онлайн магазин? Как да увеличим трафика към нашия електронен магазин?
Това са само част от въпросите, които получаваме ежедневно като запитване от нашите клиенти.  Отговорът на тези въпроси се крие в правилното изграждане на вашата онлайн стратегия, която обобщава следните елементи: потребителски ориентиран дизайн на уеб сайта, правилно презентиране на вашите продукти, отлична рекламна стратегия според разполагаемия от вас бюджет за реклама и повече от отлично обслужване. Нека разгледаме тези фактори и да видим как ще се отразят на увеличаването на продажбите на вашият онлайн магазин:

Изчистен дизайн на Онлайн Магазина

Сравнете вашия онлайн магазин с физически магазин – колкото по-подреден и лесен за ориентиране е вашият магазин толкова повече ще продавате онлайн.Кои са основните фактори за увеличаване на продажбите, свързани с дизайна и разработката на вашия магазин:
– изчистен и лесен за ориентиране дизайн;
– мобилна версия на вашия онлайн магазин – не го подценявайте, тъй като хората ползват интернет в днешно време много повече през телефона отколкото през компютъра си.
– лесна навигация в категориите на вашия онлайн магазин;
– лесна навигация за пазарската количка в магазина и лесна система за плащане;
– разнообразни опции за плащане – колкото повече опции за плащане имате, толкова по-добре;
– разнообразни опции за доставка – колкото повече опции за доставка имате, толкова по-добре;
– сигурност на плащането – много потребители се страхуват да не се злоупотреби с данните им онлайн. Повече от препоръчително е вашият магазин да е защитен с SSL сертификат и плащанията да преминават през сигурни системи за плащане като PayPal, Skrill и др. Важно е да имате на видимо място телефон и адрес за контакт  заедно с лице за контакт, тъй като това създава доверие в потребителя;
При добре оформеният дизайн на сайта съществуват още доста дребни на пръв поглед фактори, които повишават продажбите в даден онлайн магазин.

Презентация на продуктите в онлайн магазина

Отличното презентиране на вашите продукти е от основно значение за обема на вашите онлайн продажби. От презентационна гледна точка имат значение качеството на вашия текст, изображения и видео материали:
– пишете привлекателни заглавия на вашите продукти;
– пишете добро  и подробно описание на продуктите си;
– слагайте етикети/ключови думи за търсене на вашите продукти;
– оставете възможност потребителят да слагат ревюта на вашите продукти;
Горните фактори са от огромно значение за доброто позициониране на даден продукт в търсачките, както и за лесната ориентация на клиент във вашия електронен магазин.
– осигурете достатъчно на брой качествени изображения на вашите продукти – не забравяйте, че потребителят си купува продукта на база снимките, които ще предоставите, колкото по хубави снимки имате, толкова повече ще продавате. Колкото по-добре е организирана технически галерията ви със снимки, толкова по-добре.
– Видео ревю на продуктите ви – хубаво е, ако продавате електроника или продукт, който има нужда от презентиране на функциите му да заснемете ревю, което ще покаже възможностите на продукта ви.
Промоции и свързани продажби:
– създайте категория със промоционални продукти, където ще поместите продуктите на промоция. Искате да продавате – правете истински намаления и промоции. Направете така, че потребителят да разбере реално с какво намаление закупува дадения продукт;
– свързани продукти – продавате дънки – коя е блузата, която им подхожда най-много, направете възможност клиентът да разбере как може да комбинира закупените от него дънки с друг продукт от вашия онлайн магазин.

Реклама

Ясно ви е, че онлайн бизнесът и онлайн продажбите са пряко обвързани с ефективното изразходване на вашия бюджет за реклама. Ние от Be Medio се привърженици на добрия микс между онлайн и офлайн реклама в зависимост от вашия рекламен бюджет и естеството на вашите продукти и търговска мрежа.
Често ни питат къде да рекламираме- във Facebook или Google. Каква част от бюджета да изразходим за Facebook реклами, каква част да изразходим за Google реклами? Да използваме ли и други рекламни мрежи освен Facebook и Google. Какви други кампании може да реализираме, за да увеличим продажбите си. Как да увеличим клиентската си база? Как да използваме ефективно нашите профили в социалните мрежи, за да продаваме повече и да постигнем по-добър контакт с клиентите си? Как да ползваме и големите платформи за електронна търговия за привличане на повече продажби?
На част от горните въпроси ще може да ви отговорим в статията: “Увеличаване на продажбите на онлайн магазин чрез Facebook или Google Adwords реклама”. Истината в правилната онлайн рекламна стратегия е строго индивидуално според вашия продукт, бюджет и цели, така че не се притеснявайте да се свържете с подходящата рекламна агенция и да обсъдите как може да реализирате най-добре вашата рекламна стратегия, за да увеличите продажбите си онлайн.
И знайте, че рекламата не е само пари. Разбира се, че те са основните, но се иска и правилна стратегия.

Доброто обслужване -гарант за доволен клиент

Случвало ли се е да останете на 100 процента доволни от обслужването в даден магазин? Истината е, че обслужването в един електронен магазин е още по-сложен процес отколкото обслужването във физически магазин, защото комуникацията между вас и клиента е по-трудна, предвид това че вие сте на две различни места. Как да подобрите комуникацията с клиента:
– инсталирайте онлайн чат, за да може клиентът да се свърже с ваш консултант на момента;
– имайте ясни,точни и на достъпно място условия за ползване, плащане и поръчка през сайта;
– бъдете сигурни, че магазинът ви поддържа система за управление на количествата от даден продукт, за да не се окаже, че потребителят ще си поръча нещо, което вие нямате в наличност.
– прозвънявайте всяка една продажба, за да сте сигурни, че клиентът си е поръчал точно това, от което има нужда, потвърдете цветовете, размерите, начина на доставка, плащане и др.
– изберете най-добрата опция за доставка. Хубаво е, ако може да фиксирате цената за доставка, за да може потребителят да прецени правилно колко ще му струва в крайна сметка поръчката му. Може да сложите безплатна доставка над определен обем продажби.
– бъдете уверени, че изпратените от вас продукти ще са добре опаковани, изгладени, етикирани, описани и тн. Всичко това създава положително впечатление от обслужването ви и би накарало клиентът да си купи отново от вас.
– не се заблуждавайте, че ще заблудите клиента безнаказано. Клиентите са по-силни и организирани от всяка една търговска организация. Историята познава много случаи в които клиентите са съсипвали много успешни търговски дружества само за няколко седмици. Ако го погледнете от другата страна, ако направите така, че клиентите да работят за вас, те могат да ви издигнат със почти същата сила. Така че следва  клиентът винаги  да бъде прав и ако той не е доволен от продукта, то е защото вие не сте го описали правилно, куриерите са го повредили или когато сме му се обадили да потвърдите продажбата вие не сте се уверили, че клиентът си поръчва точно този продукт с точно това качество.

Добра обобщаваща стратегия за онлайн продажби

Онлайн бизнеса е истински БИЗНЕС. Като всеки бизнес има нужда от бизнес план с ясно формулирани Цели, Финансиране, Маркетингов план, План за Продажбите и др. През годините сме виждали много електронни бизнеси, които страдат  и пропадат, защото имат оскъден бюджет за реклама и никаква идея как да подобрят продажбите си, както и големи бизнеси с инвестиция милиони левове, които се провалят заради лоша стратегия и организация.
Надяваме се, че всичко написано по-горе е ви е допринесло с положителна стойност към разбирането ви за онлайн бизнеса. Истината е, че тези знания се трупат с години опит.
След като стигнахте до края на статията то е редно да ви направим и предложение: Свържете се с екипа ни и ние ще разгледаме вашия случай и ще ви дадем ясни и точни указания как да увеличите онлайн продажбите си още от следващия месец. Очакваме вашите запитвания още днес.

Сподели ако ти беше полезно!