Facebook кампания – създаване на Facebook реклама

Използвайте данните за контакт ако желаете консултация във връзка създаване на facebook рекламна кампания!

Facebook рекламата се превърна в основен канал за реклама в последните години.Чрез публикуването на Facebook реклама или набор от реклами имате възможност да привлечете потенциални клиенти на вашата Facebook страница, уеб сайт, или landing page по всяко време, когато пожелаете.
facebook-ads-placeit

Каква е идеята на Facebook рекламата?

Facebook рекламите могат да се ползват в няколко направления:
– Рекламиране на публикация от вашата Facebook страница –
 Защо да рекламирате публикация от вашата страница? Последните обновявания на платформата на Facebook сериозно повлияха на възможностите за споделяне на публикации с феновете на дадена страница без да се използва Facebook платена  реклама.  Сега няма особено значение с колко харесвания е вашата Facebook страница. Дори да имате 50 000 харесвания на вашата страница, вашият пост може да стигне само до 50 от тях. Защо ли? То е ясно и Facebook е машина за пари, а те печелят от реклама. Затова най-сигурният вариант да привлечете потребители, които да прочетат вашите публикации, е като ги рекламирате.
Реклама на продукт или услуга – Facebook има специална интергация за рекламиране на продукт или услуга. Тя може да се използва често, защото  разполага с бутон за действие: купи, виж и тн. или пък просто да използвате тази, която е за реклама на външен линк или публикация.
Facebook ретаргетинг реклама – струва ли ви се често, че ви преследват едни и същи реклами във Facebook? Идеята е, че  ако веднъж сте проявили интерес за нещо от Facebook ви го показва дотогава докато не си го купите и това се постига със специален скрипт (код), който се инсталира на всички страници, които участват в кампанията ви (не се притеснявайте, ако не го разбирате и някой специалисти дори не го разбират).
Facebook реклама на маркетингови приложения и др.

Докъде да води Facebook рекламата ви?

Това е един от най-важните въпроси. Често вие може да изпратите потребителя ви директно на някоя страница във вашия уеб сайт, която описва точно определената промоция. Ако рекламирате Facebook публикация, потребителят ще може директно да прочете рекламираната от вас публикация. Най-голямата грешка, която може да направите е, ако просто изпратите рекламата ви към началната страница на сайта ви, освен ако тя не е специално оптимизирана, така че да води потребителя към покупка. Има специални платформи за създаване на страници, които да поемат трафика от реклама (т. нар. landing pages). Идеята на тези платформи е, че страницата е специално оптимизирана, за да посреща посещения от реклама, което автоматично при правилен дизайн увеличава процента на успеваемост и покупка. Тези платформи разполагат и с много добра система за статистика и вие може да проследите всички важни числа от вашата рекламна кампания. Такава е нашата платформа Be Medio Marketing Apps,  която разполага както със Facebook така и уеб маркетинг приложения, които служат за максимизиране на резултатите от вашата рекламна кампания.

Каква е разликата между Facebook рекламите и Google Adwords рекламите?

Отговорът е много лесен.
При Google Adwords рекламите (в т.нар. Search Network) хората посещават google и търсят нещо конкретно, за което искат да видят някаква оферта и тогава виждат както обикновените, така и платените резултати (т.е. те имат предварителен интерес). При Facebook рекламите потребителят сърфира във Facebook и вижда рекламата ви и тогава проявява интерес към дадения продукт, услуга, публикация или друго. В тази си част са различни и  могат да се използват по различен начин.

Как да използвам Facebook рекламата най-ефективно?

Честно казано тук няма еднозначен отговор. Съветваме ви, ако нямате опит като уеб маркетинг специалист да направите запитване към уеб маркетинг агенция с молбата да ви предложат как да реализирате вашата рекламна кампания според това, което искате и според бюджета за реклама, с който разполагате. Съветваме ви да се обърнете към специалист, защото понякога особено, ако разполагате с по-ограничен рекламен бюджет, е хубаво някой с опит да ви каже чрез кой рекламен канал бихте имали най-голяма успеваемост с бюджета, който разполагате. Често ние дори не бихме ви препоръчали един или друг канал, ако преценим, че само ще си изхарчите парите, а ще ви препоръчаме рекламен канал който ще доведе до даден резултат. Също платформата на Facebook разполага с много добри статистики, но е хубаво ако не сте се сблъсквали с това преди някой да ви помогне с правилното анализиране на числата от вашта рекламна кампания.
Разбира се Facebook ads като платформа за реклама дава много алтернативи за свързване на потенциалния ви клиент с вашия продукт и с радост ще обсъдим най-добрият вариант за вашите нужди.
Очакваме вашето запитване за реализиране на успешна Facebook рекламна кампания!
shares