Сподели ако ти беше полезно!

Целта на този видео урок е да ви покажа как да създавате Facebook и Instagram реклами за продажба на вашите продукти или услуги.

Напомням ви, че това видео за създаване на фейсбук реклама е част от поредицата за създавене на facebook реклами, в която ви показваме пълният процес от създаване на вашият рекламен профил дo публикуването на самата реклама и анализа на рекламните резултати.

Преди да започнем с инструкциите за създаване на рекламата е необходимо да сте сигурни, че имате инсталиран Facebook pixel на вашият уеб сайт тъй като това е задължително условие за създаване на Facebook рекламна кампания за продажба (conversion).

Напомняме ви, че създаване на една Facebook или Instagram реклама се прави на три нива: Кампания – това е нивото, на което се поставя бюджета и основната цел на кампанията, Рекламен сет – това е нивото, на което се прави таргетиране на конкретен пазарен сегмент от потенциални куповачи и ниво Рекламен криейтив – това е нивото, на което се въвеждат данните за самите банери.

Ето и стъпките за създаване на Facebook и/или Instagram рекламата:
 1. Логвате се във вашият профил във Facebook Ads Manager/ Facebook Business Manager.
 2. Кликвате на зеленият бутон Create ad.
 3. На първата стъпка от създаването на рекламата е необходимо да въвете основните полета на ниво “Кампания“, а именно: основна цел (тук трябва да изберете conversion) и  да дадете име на кампанията.
 4. На ниво “Рекламен сет” се случва цялостното таргетиране на самата реклама.
  Първо – избирате пиксела, който ще ползвате и по специално ивент тракинг за продажба. (Виж Виеото).
  Второ – избирате детайното таргетиране по: Пол, възраст, локация, интереси, поведение, като напомням, че тук може да поставяте и условия, на които даденият потенциален куповач да отговаря или не. (гледайте видеото). Трето избирате бюджета и начална и крайна дата. Препоръчвам да стартирате с минимален бюджет и после да го увеличите като тръгне да продавате.
  Трето – Избирате къде да се показва рекламтата (Facebook, Instagram, messenger и др.). При промяната във всяка една от тези точки следите в дясно как се променя броя на потенциалните продажби. Напомням, че това са потенциални числа, може и нищо да не продадете, защото една продажба зависи от много фактори.
 5. На ниво Рекламен криейтив – Въвеждате информацията
  Първо за коя Facebook страница и Insatgram профил ще се ползват за рекламната кампания,
  Второ – качвате вашите изображения или видео клипове, които ще ползвате за рекламата. Може да видите точните размери за Facebook банери тук.
  Трето – Пишете текста и заглавието на самата реклама. (Помислете кое ще продава и използвайте Call to action в думите ви).
  Четвърто – сложете линк към сайта (може да сложите и в текста).
  Пето – Сложете Call to action бутон изчислено, е че с този бутон резултатите се подобряват.
 6. След като сте готови натискате публикувай и изчаквате докато Facebook одобрят вашата реклама.

ВАЖНО – Ако на скоро сте публикували Facebook пиксела на сайтът ви и той няма достатъчно информация за точният профил на клиенти, които си биха купили вашите продукти или услуги, е възможно Facebook да ви одобрят рекламата, но тя да не тръгне въобще. За тази цел ви препоръчваме:  първо да направите Facebook реклама за трафик, след което да направите реклама за продажба, като вече сте събрали поне няколко продажби (колкото повече продажби по- добре).

Ако имате нужда от професионална помощ за управление на вашите рекламни кампании във Facebook и Instagram, както и за поддръжка на вашите Facebook страница и/или Instagram профил може да се свържете с нас.

Сподели ако ти беше полезно!

Последни епизоди
Създаване на Facebook реклама за трафик
20 процента текст в банер или снимка - Facebook overlay tool
Създаване на Facebook реклама за продажба на продукт или услуга
Facebook Pixel - инсталация на фейсбук пиксел и къстъм ивенти
Създаване на Фейсбук Аудитории - Facebook audiences
Създаване на профил в Facebook ads Manager
Създаване на Facebook реклама - (video 1)
Свързване на Facebook и Instagram бизнес страници | ВИДЕО
Instagram функции, които не са за пропускане