Сподели ако ти беше полезно!

Целта на това видео е да ви покажа как да създадете Facebook реклама за трафик чрез Facebook Ads Manager.

Преди да продължим с пълните инструкции за това как да създадете вашта трафик реклама във фейсбук ви напомням, че това видео е част от поредицата, в която ви уча как да създавате фейсбук реклами.

Също така много е важно преди да правите каквато и да е реклама във Facebook и Instagram,  а и не само да имате иснталиран Facebook pixel, за да може да отчитате правилно резултатите във Facebook аналитикс и още по-важно, за да може да използвате данните както за по-добро маркетиране, но и за ремаркетинг.

Нека ви покажа как да създадете Facebook реклама за трафик:
 1. Влезте във вашият акаунт във Facebook Ads Manager/ Facebook Business Manager.
 2. Натиснете върху  зеленият бутон Create ad.
 3. При първата стъпка от създаването на рекламата за трафик е необходимо да въвете основните полета на ниво “Кампания“, а именно: за основна цел избирате Трафик (traffic) и  да дадете име на кампанията.
 4. На ниво “Рекламен сет” таргетирате аудторията, на която искате да рекламирате.
  Първо – избирате трафик към сайта от възможните опции.
  Второ – при детайното таргетиране може да регментирате по: Пол, възраст, локация, интереси, поведение, като напомням, че тук може да поставяте и условия, на които даденият потенциален куповач да отговаря или не. (гледайте видеото). Трето избирате бюджета, както и  начална и крайна дата. Препоръчвам да стартирате с минимален бюджет и после да го увеличите като тръгне да продавате.
  Четвърто– Избирате къде да се показва рекламтата (Facebook, Instagram, messenger и др.).  Вашата цел тук трябва да постигнете максимално много качествени посещения за едно евро или долар. При промяната във всяка една от тези точки следите в дясно как се променя броя на потенциалните продажби. Напомням, че това са потенциални числа, и не гарантират никакъв конкретен резултат.
 5. На ниво Рекламен криейтив – Въвеждате информацията
  Първо за коя Facebook страница и Insatgram профил ще се ползват за рекламната кампания за трафик към сайта ви,
  Второ – качвате вашите изображения или видео клипове, които ще ползвате за рекламата. Ако ще препращате потребителя към страница с един продукт може да полсвате опцията за една снимка или видео, ако ще е към катагория с намаление може да ползвате каросел.
  Трето – Пишете текста и заглавието на самата реклама. (Помислете кое ще продава и използвайте Call to action в думите ви). Колкото по- кратко, но ясно по-добре.
  Четвърто – сложете линк към сайта (може да сложите и в текста). Не забравяйте да тествате линка.
  Пето – Сложете Call to action бутон.
  Шесто – Избирате пиксела, който искате да ползвате и натискате Publish.

Това е.
Изглежда лесно, но не е.
Истината е ако работите особено с малък бюджет ви съветвам много внимателно да тествате продуктите и услугите си, за да сте на печалба.  Истината, е че маркетинга на един продукт е много повече от пускането на реклама във Facebook.
Има много ключови фактори за успех на една кампания и ще се опитам да ги засегна в следващите видеа, така че не пропускайте да се абонирате!

Един съвет: когато понатрупате продажби, не е лошо да оптимизирате вашите Facebook реклами с основна цел продажба (conversion)

И още нещо: Не забравяйте колко е важен дизайна на вашите Facebook реклами. Важна част от дизайна е да се съобразите със банер размерите препоръчани от Facebook, както и да създадете текст който ще привлича вниманието на потенциалният ви клиент.

Ако имате нужда от професионална помощ не се притесняватей да се свържете с нас.

Надявам се че видеото беше полезно 🙂 Ако да , може и на друг да е полезно. Споделете го!

Иван

Сподели ако ти беше полезно!

Последни епизоди
Създаване на Facebook реклама за трафик
20 процента текст в банер или снимка - Facebook overlay tool
Създаване на Facebook реклама за продажба на продукт или услуга
Facebook Pixel - инсталация на фейсбук пиксел и къстъм ивенти
Създаване на Фейсбук Аудитории - Facebook audiences
Създаване на профил в Facebook ads Manager
Създаване на Facebook реклама - (video 1)
Свързване на Facebook и Instagram бизнес страници | ВИДЕО
Instagram функции, които не са за пропускане