Сподели ако ти беше полезно!

В днешния видео урок ще ви покажа как да правите вашите банери за Facebook реклама, за да отговорят на 20 процентното правило. Ключа се крие в един инструмент наречен Facebook overlay tool.

Преди да продължим искам да ви напомня, че това видео е част от поредицата, в която ви уча как да създавате Facebook и Instagram реклами.

При всяка фейсбук рекламна кампания е необходимо създаването на няколко банерa, които съдържат както снимка на вашият продукт, така и текст ,който да грабне интереса на потенциалния куповач. Facebook от своя страна са изчислили, че тяхните реклами работят най-добре, когато съдържат не повече от 20 процента текст в снимката. Поради тази причина, когато правите дизайн на вашите графични банери е необходимо да се съобразите с това правило.

За целта ви препоръчвам да ползвате два инструмента Facebook overlay tool и Facebook Grid Image Checker Tool.

Винаги, когато правите графичен дизайн на вашите Facebook банери ви съветвам така да разполагате текста, че цялото му покритие да не е повече от 20 % от рекламната визия. Проблема обаче, е че фейсбук не зачита 20% като абсолютна стойност от снимката, а го разпрeделя на 25 квадранта, като вашият текст не трябва да застъпва повече от 5 от тях. За тази цел най-лесно ще може да видите това чрез инструмента Facebook Grid Image Checker Tool.

След като направите вашият банер просто го проверете във Facebook overlay tool. Ако текста надвишава 20 % тогава използвайте Facebook Grid Image Checker Tool за да видите как може да го наместите така, че да попада в само 5 от 25-те квадранта. За по визуално обяснение може да гледате видето по-горе.

Още една препоръка – ако каквото и да правите не можете да съберете текста в 20 процента, то не е лошо да се замислите да намалите текста просто 🙂 и всичко друго необходимо да опишете в описанието на вашата реклама във Facebook или Instagram.

И още нещо – преди да направите нов банер дизайн не е лошо да се запознаете и съобразите със размерите на стандартните банери за Facebook и Instagram  рекламите.

Ако имате нужда от професионална помощ с дизайна на вашите банери за Facebook и Instagram или пък от професионална помощ за пускане на вашите реклами, за да бъдат по-ефективни може да се свържете с нас.

Надявам, се че видеото и блог поста ви бяха полезни. Ако е така ще се раддвам да ги споделите и да се абонирате за нас.

Иван

Сподели ако ти беше полезно!

Последни епизоди
Създаване на Facebook реклама за трафик
20 процента текст в банер или снимка - Facebook overlay tool
Създаване на Facebook реклама за продажба на продукт или услуга
Facebook Pixel - инсталация на фейсбук пиксел и къстъм ивенти
Създаване на Фейсбук Аудитории - Facebook audiences
Създаване на профил в Facebook ads Manager
Създаване на Facebook реклама - (video 1)
Свързване на Facebook и Instagram бизнес страници | ВИДЕО
Instagram функции, които не са за пропускане