Сподели ако ти беше полезно!

imagesУспешни Facebook рекламни кампании – 5 съвета от Be Medio. Facebook е най – голямата социална мрежа в момента с над 890 милиона активни потребители. Какъвто и продукт или услуга да продавате, във Фейсбук ще намерите точните купувачи. Този факт е известен на всеки маркетинг специалист, предприемач и на всички останали хора занимаващи се с бизнес. Точно поради тази причина конкуренцията за вниманието на всеки Facebook потребител е изключително висока и трябва да знаете как да изпъкнете пред останалите. Управлението на Facebook страница за бизнес и особенно Facebook рекламирането не са лесни задачи, които носят лесно печалба. Ако не сте сигурни в уменията и знанията си за Facebook рекламиране, по – добре не рискувайте да загубите аудиторията си, а се доверете на нашият екип от маркетинг специалисти.   

Ние от Be Medio притежаваме над 5 години опит с управлението на успешни Facebook рекламни кампании и съветите написани по – долу винаги са ни помагали да постигнем поставените цели.   

5 съвета за успешна Facebook рекламна кампания

  1. Успешната Facebook реклама е – Визуална

Доказано е, че визуалното съдържание се третира по – добре от Facebook алгоритъмът. Нещо повече, визуално съдържание е по-привлекателно в постоянно променящия се Facebook News Feed, и следователно е по-вероятно да грабнете вниманието на потенциалният ви клиент. Всички направени изследвания до момента, както и нашият опит в Facebook рекламирането доказват тезата, че визуалното съдържание носи много по – добри резултати. Този факт не е валиден само за Facebook рекламните кампании, а за всички социални мрежи. Когато подготвяте следващата си Facebook реклама се уверете, че визуланото и съдържание е възможно най – привлекателно и професионално изготвено.

Ние от Be Medio разполагаме с екип от графични дизайнери, който се грижи всяка Facebook публикация или реклама за нашите клиенти да бъде с уникално и висококачествено визуално съдържание грабващо вниманието.  

  1. Успешната Facebook реклама е – Релевантна за целевата аудитория

Единствено релевантните за целевата ви аудитория Facebook реклами носят успех. Не забравяйте, че вие ​​сте хората, които дават пари, когато някой види или кликне върху рекламата ви (в зависимост от настройките, които използвате). Ако показвате реклами, които не са релевантни за целевата ви аудитория във Фейсбук само си губите времето и парите и е много вероятно да не постигнете никакъв резултат – този факт важи не само за социалните мрежи, а за всички рекламни канали.

Преди повече от година Facebook стартира нова функция в рекламната си платформа, която оценява рекламите ви по релевантност и спрямо целевата ви аудитория и дава резултат (функция подобна на рекламният ранг в Google AdWords). Колкото по-подходящи са за аудиторията ви –  визуалното оформление, текста, и целевата страница на уебсайта ви, толкова е по-висок резултата на рекламата. Високият резултат спомага за по – честото и показване и същевременно намаляване на разходите ви.

  1. Успешната Facebook реклама – съдържа предложение

Стойностното предложение във вашата Facebook реклама, казва на аудиторията ви защо да ви посети уебсайта и да научи повече за продукта или услугата, които им предлагате.

  • С какво този продукт (или услуга) е по – различен от този на конкурентите?
  • Защо трябва да кликна рекламата и да видя този уебсайт?

Това са двата основни въпроса, които всеки един от нас си задава, когато види реклама и очаква да получи отговор в рекламното послание, за да предприеме някакъв вид действие. Стойностно предложение трябва да бъде правдоподобно и реално, без заблуди и подвеждаща информация. Ако бизнесът ви е верига за бързо хранене и рекламирате във Фейсбук , че предлагате най – големият сандвич на света имате много по – малък шанс за успех от колкото ако давате 5% отстъпка например.

  1. Успешната Facebook реклама съдържа ясен призив към действие

Колкото и добре да изготвите визуалното и текстовото съдържание на вашата Facebook реклама, без ясен призив за действие резултатите ви няма да са впечатляващи. Призивът за действие трябва да дава ясни насоки на вашата Facebook аудитория каква да бъде следващата стъпка, която да приеме, за да научи повече за продукта, промоцията или събитието, което рекламирате. Дори стандартните на пръв поглед маркетинг съобщения, като “Купи сега и спести Х%” имат потенциала да вдигнат резултатите на вашата Facebook реклама.

  1. Успешната Facebook реклама е – видео рекламата

Проучване направено в началото на годината показва, че малко над 50% от българите, които посещават редовно Фейсбук гледат поне по 1 видео на сесия. Преди няколко месеца от Facebook съобщиха, че видео рекламите ще имат предимство пред всички останали рекламни формати в социалната мрежа. Инвестицията за изработка на няколко кратки видеа за Facebook рекламни кампании не е много голяма и със сигурност ще си я възвърнете многократно. Видео рекламирането е много подходящо за всички социални мрежи, така че се възползвайте максимално.

Facebook маркетинг решения от Be Medio

Facebook е един от най – важните канали за дигитален маркетинг и поради тази причина не трябва да бъде оставен на случайността. Потенциалът на Facebook рекламирането е огромен за всеки бизнес и трябва да се възползвате максимално от него. Познаването на основните функционалности предоставени ви от Facebook няма да направят рекламните ви кампании успешни. Нужен е опит, запознаване с нуждите и очакванията на аудиторията ви и креативност, за да постигнете желаните резултати. Ние от Be Medio сме агенция, която се грижим за цялостното дигитално присъствие на нашите клиенти и за техният успех онлайн. Като специалисти в областта на Facebook рекламата ще се погрижим да постигнете целите си с възможно най – висока възвръщаемост на инвестицията.

Ту ще прочетете още:

Цялостно   маркетинг обслужване

Facebook Маркетинг-тенденции 2017

Създаване на фейсбук страница

Сподели ако ти беше полезно!