Сподели ако ти беше полезно!

imagesНовите Google SEO тенденции за успешна оптимизация събрани на едно място от BeMedio. Google SEO оптимизацията е изключително динамична процес, променящ се постоянно. За да бъдете на топ позиции в Google се изискват много усилия и време, но постигнатите резултати винаги си струват усилията. Ние от Be Medio се грижим за цялостното онлайн присъствие на нашите клиенти. Google SEO оптимизацията е една от услугите, които предоставяме на нашите клиенти и в тази статия сме събрали новите Google SEO тенденции, с които ще изпреварите конкуренцията.

Новите Google SEO тенденции за успешна оптимизация

  1. Социалното съдържание става все по – важно за успешната Google SEO оптимизация

През последните месеци, съдържанието от социалните медии като Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn придобива все по-голямо значение за успешната Google SEO оптимизация. Социалните мрежи са от изключително голямо значение за успеха на всеки бизнес независимо от сектора му на действие, а съдържанието в тях вече има значение и за Google SEO оптимизацията. От няколко години за никого не е тайна, че линковете идващи от социалните мрежи много спомагат за по – доброто индексиране на уеб сайтовете. Важността на съдържанието от своя страна вече размива границите между “уеб” и “социални медии” от гледна точка на SEO стратегията. Изследвания посочва, че линкове към съдържанието на Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google+, YouTube и други социални мрежи помагат на Google да разбира кои сайтове са надеждни и трябва да се класират по – добре на определени ключови думи или фрази. Така че, ако все още не сте го направили бъдете готови да започнете да използвате социалните мрежи и като стратегия за подобряване на Google SEO оптимизацията. Освен реклами и развлекателно съдържание за вашите клиенти започнете да публикувате и постове, които съдържат ключови думи или фрази важни за вашият бизнес.

Ако искате вашият сайт винаги да е на топ позиции в Google търсенията, но нямате необходимият опит и знания, за да постигнете целите си се доверете на агенция специализирала се в областта на Google SEO оптимизация. Много от практиките, които масово се използват могат да причинят наказания за уебсайта ви и дори да бъде премахнат от Google резултатите. Ние от екипът на Be Medio постояно следим най – новите тенденции в Google SEO оптимизацията и провеждаме свои експерименти и проучваия, които ни помагат да класираме сайтовете на нашите клиенти на най – високи позиции.

  1. Видеото е важно за Google SEO оптимизацията

Всички знаем, че видеоклиповете са чудесен начин за повишаване на ангажираността на аудиторията в социалните мрежи. Но знаете ли, че с помощта на достатъчно количество видеоклипове, можете да подобрите класирането на вашия сайт в Google? Видеоклиповете са чудесен начин за подобряване на класирането ви в Google и възможност за насочване на вниманието на потенциалните клиентите към вашият продукт, услуга, промиция и др. Според проучвания на Quicksprout видеоклиповете получават до 50 пъти по-добро органично класиране в Google и до 41% по-висока честота на кликване в сравнение със статичните уеб страници. Важно е да се спомене, че в България все още не е масова практика да се използват видеоклипове, така че една малка инвестиция в тях може да подобри чувствително Google SEO оптимизацията на сайта ви и в същото време да ги споделяте в социалните си канали и да ангажирате аудиторията си.

  1. Оптимизацията за мобилни телефони и Google SEO

От много години насам вашата настояща и потенциална аудитория не е само пред мониторите на компютрите. Хората вече използват най-различни устройства като таблети, смартфони, лаптопи и смарт часовници, за да разглежда уеб. Трябва да се вземе под внимание факта, че мобилната оптимизация вече не е само препоръчителна за по – добро класиране в Google – задължителна е! Оптимизацията за мобилни телефони се превърна в норма и вече не е изключение. От Google вече наказват сайтовете, които не са оптимизарани за мобилни телефони с по – задно класиране, особенно ако търсенето е извършено от телефон. В България много фирми не взимат под внимание този факт и сайтовете оптимизирани за мобилни телефони не са толкова много, колкото на запад. Мобилната оптимизация е още един начин да изпреварите конкурентите си в Google класирането. Съвсем скоро очакваме от Google да обяват, че търсенията извършени през мобилни телефони са задминали тези от настолни машини и лаптопи. Ако все още не не сме ви убедили, колко са важни мобилните телефони в Google SEO оптимизацията се запознайте със следните статистики:

  • 4 от 5 потребителя използват смартфон, за да пазаруват онлайн. (Източник: Convinceandconvert.com)
  • 70% от мобилните търсения водят до покупка в рамките на един час. (Източник: Socialmediatoday.com)
  • Над 1,2 милиарда души имат достъп до интернет от мобилните си устройства. (Източник: Mobify.com)
  • Мобилният трафик възлиза на около 15% от целият интернет трафик в България.

Следователно, уверете се, че мобилното оптимизация намира на видно място в стратегиите за оптимизиране за предстоящата година да остане пред вашите конкуренти. Уверете се, че всичко на вашия сайт – цветовете, шрифтовете на съдържанието и дизайна са оптимизирани за мобилни устройства.

  1. Сумираното съдържание вече е от значение за Google SEO оптимизацията

Според Digitalcurrent.com, в световен мащаб – графиките, “Как да”, местоположенията, картите, социалните медии, новините, изображенията и видеоклиповете съставят около 85% от резултатите от търсенето в Google. Тази статистика показват, че сега хората търсят източници, които предоставят цялата необходима информация за конкретен обект или тема на едно място. Сумираното съдържание е практичен начин за намиране, консолидиране, представяне, споделяне и показване на съдържание около предварително определен набор от критерии, за да се хареса на целева аудитория. Ако планирате да използвате този похват за Google SEO оптимизацията се уверете се, че събирате съдържание от различни, източници с висок авторитет и го показвате на едно място за вашите потребители. Далече сме от идеята да ви убедим да използвате само сумирано съдържание във вашият уебсайт или блог, но това е добър начин да повишите авторитета си, честота на кликванията и броя на входящите линкове от социални мрежи и други сайтове (ако сте успели да събудите интереса на аудиторията разбира се), които пряко влияят на Google SEO оптимизацията.

  1. Местното търсене става все по – важно за успешната Google SEO оптимизация

Тенденцията за увеличаване на броя на Google търсенията по местоположение не спира да се увеличава през последните години. Ние от Be Medio винаги оптимизараме сайтовете на нашите клинети за местно търсене, което позволява на Google да знае къде се намира бизнеса като локация и това действие увеличава показванията на страницата на подходящата аудитория драстично. През 2015 Google пусна в експлоатация – “Pigeon” актуализацията за местна Google SEO оптимизация, което принуди бизнеса и търговци да увеличат усилията си и върху местената оптимизация. Уверете се, че сте поставили на сайта си актуална информация за локациите на вашите физички магазини, телефонни номера, работно време и друга информация, която смятат, че ще бъде от полза за клиентите.  

Добро класиране в Google SEO помага да се изгради силно влияние и да се засили интереса към марка ви сред аудиторията. За успешна Google SEO оптимизация не трябва да пропускате всяка последна актуализация от Google и тенденциите в търсенето, за да блеснете в тълпата.

Концентрирайте се върху създаването на прясно и качествено съдържание, което може да споделяте във всички социални медии като Facebook, Twitter и LinkedIn. Въпреки че тенденциите продължават да се променя, ние очакваме, че тези 5 SEO тенденции е много вероятно да доминират на сцената и през 2017 г.

Това би ви интересувало:
Facebook Marketing – тенденции 2017
Създаване и поддръжка на Facebook страница

Сподели ако ти беше полезно!