Сподели ако ти беше полезно!

Instagram Маркетинга в последната година се превърна в един от най – важните елементи в дигиталните усилия на все повече фирми. Според последните проучвания, топ фирмите в Инстаграм имат 2.3% честота на ангажираност на брой последователи, което е далеч над нивото, на Facebook (0,2%) и Twitter (0,02%). Платформата за споделяне на снимки и видеа вече е втората най – голяма социална мрежа в световен мащаб, измествайки Twitter по брой активни потребители.

Както за всяка друга социална мрежа, така и за Instagram няма винаги работеща формула за нарастване на последователите, но с правилните похвати могат да се постигнат отлични резултати. Инстаграм потребителите са купувачи. Резултатите на много фирми доказват този факт на 100%-та. Проучване проведено през 2015 показва, че 62% от инстаграм потребителите следват фирми само на които са фенове или сериозно се интересуват от фирмените продукти.

Ние от дигиталнна агенция Be Medio сме една от водещите дигитални агенции предлагащи услугата поддръжка на Инстаграм страница.

Съветите и добрите практики за Instagram маркетинг, които сме приготвели в тази статия  за вас са от нашият дългогодишен опит и често задавани въпроси от наши клиенти.

Instagram Маркетинг за бизнеса

Възможностите на Instagram рекламирането

Във Instagram имате възможност да създавате таргетирани реклами със същите формати, както в Facebook. Възможните Instagram рекламни формати са:

 

 • Снимкови Instagram Реклами

 

Със снимкoви реклами имате възможност да разкажете историята си и да ангажирате вашите фенове чрез красиви изображения и снимки. Независимо дали става дума да вдъхновите хората да видят вашата марка по различен начин или да предприемат различни действия, като посещение на вашият сайт, те предлагат чисто, просто и красиво творческо платно.

 

 • Видео Рекламиране в Instagram

 

Видео рекламите в Инстаграм предлагат същото визуално качество като снимковите реклами в Instagram, но със силата на погледа, звука и движението. Видео рекламите може да имат до 60 секундна дължина.

 

 • Carousel ads в Instagram

 

Carousel рекламите в Инстаграм ви предоставят възможността за допълнителна дъпбочина при рекламирането на снимкови реклами. Предоставената възможност да слагате бутони с призив за действие, лесно може да ангажират вашите фенове да посетат вашият сайт за повече информация или други избрани от вас действия.

Настройване на Instagram бизнес профил за рекламиране

Първата стъпка при стартиране на Instagram реклама е да свържете Facebook бизнес страницата си с тази на Instagram. Във вашата Facebook фен страница посетете секция “Settings”. В раздел “Instagram Ads” следвайте стъпките и свържете Instagram профила си с този в Facebook. Посетете Facebook Ads Manager и изтеглете Power Editor. Използването на Power Editor е силно препоръчително при създаването на Instagram реклами, заради по – лесното и интуитивно управление и създаване на Instagram рекламите. Ние от Be Medio ще направим всички тези стъпки вместо вас и ще получите професионално управление на Instagram бизнес профила ви.  

Instagram рекламни решения за вашите бизнес цели

Както вече ви споменахме по – горе в статията, Instagram предоставя на вас и вашият бизнес възможност да рекламите пред огромна и ангажирана с любимите си марки и продукти аудитория. Както във всяка друга социална мрежа или онлайн рекламен канал, така и в Instagram няма магическа формула, която да важи за всички типове бизнес или марки. Ако резултатите, които се опитвате да постигнете не отговарят на вашите очаквания или бизнес цели ви препоръчваме да се свържете с аганция специализирана в Instagram маркетинга за бизнес. Ние от Be Medio можем да ви предложим огромен опит във всички онлайн рекламни канали, социални мрежи и разбира се Инстаграм. Изработката на професионални реклами и оптимизирано поддържане на Instagram профил според специфичната аудитория е от основно значение за успеха ви и ние от Be Medio ще ви помогнем.

В зависимост от вашите специфични бизнес нужди, Instagram рекламните решения ви предоставя възможност да постигнете следните рекламни цели:

 • Посещения на вашият уебсайт от Instagram феновете ви
  • Instagram рекламите ви позволяват да отвеждате вашите фенове до избрани от вас страници във вашият сайт и да генерирате продажби. Instagram рекламните формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.
 • Инсталиране на мобилно приложение от Instagram феновете ви
  • Представете вашето мобилно приложение на вашата Instagram  аудитория и им предостате линк за инсталиране от съответният App Store. Възможните рекламни формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.
 • Видео гледания чрез Instagram рекламиране
  • Instagram рекламирането ви предоставя възможност да рекламирате видео материали на вашите фенове. Възможните рекламни формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.
 • Ангажиране на Instagram феновете със спонсорирани публикации
  • Ангажирайте вниманието на вашите Instagram фенове със спонсорирани снимкови реклами. Възможните рекламни формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.
 • Достигане до нови фенове чрез Instagram рекламиране
  • Instagram рекламирането ви дава възможност да достигате до нови потенциални фенове чрез гарантиран брой показвания на рекламите ви. Възможните рекламни формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.
 • Instagram рекламиране по местоположение на аудиторията
  • Instagram рекламите ви дават възможност да достигате до вашите или потенциали фенове, които се намират близо да вашият магазин. Възможните рекламни формати, които имате възможност да използвате са – снимкови Instagram реклами, видео Instagram реклами и Carousel Instagram реклами.

За да може да се възползвате от всичко това е необходимо да се захванете професионално със поддръжката на вашата Instagram страница.

Поддръжка на Instagram страница от Be Medio

Време е да създадете вашата инстаграм страница още днес!

Instagram маркетинга трябва да бъде добре планиран и висококачествено изработен, за да имате възможност да постигнете целите си и да впечатлите феновете си. Много важен елемент от Instagram рекламирането е правилното анализиране на вашата аудитория, за да имате възможност да им предоставите на вниманието, това което би ги заинтересувало и съотвено закупили от вас. Ние от Be Medio ще ви помогнем да изберете правилната стратегия за специфичната ви аудитория, правилните рекламни формати и разбира се професионална изработка на Instagram рекламите ви.

Ако желаете професионална консултация относто Поддръжка на инстаграм профил (страница) се свържете с екипа на Be Medio.

Поддръжката на инстаграм страница е много сходна до поддръжката на Facebook страница, благодарение на което е много лесно да ви направим специалн предложение за поддръжка и на двата профила.

Т: 089 88 99 666

Е: office@bemedio.com

Сподели ако ти беше полезно!