Сподели ако ти беше полезно!

Instagram е приложение за споделяне на снимки и видео и втората най – популярна социална мрежа след Facebook с над 400 милиона активни потребителя. Instagram дава вградена функционалност на своите потребители да прилагат филтри на снимките си, както и да използват допълнителни приложения за още по – вълнуващ и грабващ окото ефект. Както всички останали социални мрежи, така и Instagram постоянно се развива и приложенията им за Android и iOS стават все по – натоварени с нови функционалности и за новите потребители не е лесно да се ориентират в тях.

В тази кратка статия сме събрали любимите си функционалности на Instagram и съвети как да извлечете максимума от тях.

Как да усъвършенствате своите Instagram снимки

Instagram предлага добра селекция от филтри и инструменти за редактиране на снимки, за да имате възможност да ги направите много по – вълнуващи и да се открояват. Например, имате възможност да приложите филтър на лошо заснета снимка и да я превърне в нещо творческо. С помощта на Instagram филтрите може да оживите скучна снимка чрез коригиране на перспективата, промяна на яркостта и контраста, чрез добавяне на топлина или насищане, чрез манипулиране на цветовете, и много други. Възможностите пред вас са толкова много, че може да прекарате часове в редактиране на само една снимка, но не се страхувайте да експериментирате. Имате възможност да си свалите и допълнителни приложения за редактиране на снимки и изображения ако вградената функционалност в Instagram не ви е достатъчна. Малка част от от тях са – VSCOcam, Snapseed, Aviary, и Adobe Photoshop Express, но ще трябва да използвате тези приложения извън Instagram.

Как да направите вашите снимки и видеоклипове частни

Когато регистрирате вашият Instagram профил по подразбиране той ще бъде публичен – всеки потребител ще може да разглежда вашите снимки и видеоклипове. Ако не желаете профилът ви да бъде публичен посетете менюто “настройки” и го променете на частен.

Как да добавите вашите снимки на карта

В допълнение към разглеждането на снимки и видеоклипове на потребители имате възможност да ги видите на картата, но при условие, че снимките са били маркирани с местоположение. Ако не ви харесва тази функционалност в Instagram (може да не желаете всички да знаят къде и кога сте бил на дадена локация), не трябва да добавяте местоположение на снимките или може да ги премахнете чрез бутона “Edit” в горния десен ъгъл на картата.

Това също би ви интересувало:

Създаване на Инстаграм профил
Подръжка на Инстаграм профил

Сподели ако ти беше полезно!

Последни епизоди
Създаване на Facebook реклама за трафик
20 процента текст в банер или снимка - Facebook overlay tool
Създаване на Facebook реклама за продажба на продукт или услуга
Facebook Pixel - инсталация на фейсбук пиксел и къстъм ивенти
Създаване на Фейсбук Аудитории - Facebook audiences
Създаване на профил в Facebook ads Manager
Създаване на Facebook реклама - (video 1)
Свързване на Facebook и Instagram бизнес страници | ВИДЕО
Instagram функции, които не са за пропускане