Сподели ако ти беше полезно!

instagram_funtions

Instagram е приложение за споделяне на снимки и видео и след Facebook e най – популярна социална мрежа  с над 400 милиона  потребителя. Instagram дава вградена функционалност на своите потребители да прилагат филтри на снимките си, както и да използват  приложения за още по – вълнуващ  окото ефекти. Както всички останали социални мрежи  и Instagram постоянно се развива и приложенията им за Android и IOS са все по – натоварени с нови функционалности и за новите потребители  е  трудно да се ориентират в тях.

 

Как да се свържете Instagram с профилите си в Twitter, Facebook, Tumblr и Flickr

Instagram приложението ви да дава възможност да свържете с него и всичките си останали профили в социални мрежи и да си спестите време в публикуване на снимки и видеоклипове. С Instagram може да свържете Twitter, Facebook, Tumblr и Flickr профилите си. За да ги свържете посетете Profile Tab > Linked Accounts > Share Settings, след това изберете кои профили искате да се свържете. Всеки път, когато качите снимка в Instagram ще имате възможност да изберете дали искате да я споделите и в останалите си профили в социални мрежи.

 

Създаване на колажи и видеа от снимки

Когато публикувате снимка в Instagram ще забележите две икони в долния десен ъгъл на изображението: едната е с формата на знака за безкрайност, а другата е куб с множество по – малки в него. Първата икона ще ви отведе до приложението на Instagram – Boomerang, а другата ще ви отведе до Layout – друго приложение не Instagram. За да използвате тези две фото приложения, ще трябва да ги изтеглите, тъй като те функционират като самостоятелни приложения.

Boomerang използва поредица от снимки (до 20 на брой), които след това се комбинират в едно творческо видео, което е подобно на анимиран GIF. Създаденото видео може да публикувате в Instagram и/или Facebook профилите ви.

С Layout, можете да създадете колаж от няколко снимки в една. С негова помощ имате възможност лесно да променяте позицията на снимките и да ги преоразмерявате. Според Instagram, около 20 процента от потребителите на социалната мрежа са се възползвали от двете приложения, а тенденцията е броят им постоянно да се покачва.

 

Как да откривате популярни Instagram профили

Вместо непрекъснато да виждате снимки само на приятелите си, Instagram ви дава възможност да следвате когото си пожелаете, стига профилът му да е публичен. В Instagram имате възможност да намерите много страхотни профили от цял свят, но първо трябва да ги намерите. Най – лесният начин да започнете е като проверите, кои хора следват приятелите ви.

 

Как да прибавите рамка на вашите снимки

С Instagram възможностите за редактиране на снимки може да се забавлявате с часове. Рамките за снимки са още една функционалност на Instagram, която задължително трябва да изпробвате. За да прибавите рамка на своя снимка само трябва да натиснете иконката, която прилича на квадрат в долният десен ъгъл в поредицата от филтри. Ако съчетаете рамката с правилният филтър за вашата снимка имате възможност да внушите познатото ретро усещане на вашите последователи. За съжаление рамките за снимки в Instagram може да се добавят само ако сте приложили филтър на вашата снимка.

Това също може да ви интересува:

Създаване  и поддърйане Instagram страница
Instagram за бизнес реклама

Сподели ако ти беше полезно!