Сподели ако ти беше полезно!

imagesGoogle SEO оптимизация – 5 основни принципа за успех от екипът на Be Medio. SEO оптимизация е един от най – използваните начини за увеличаване на трафика на уебсайт чрез класиране на първите страници в Google и други търсещи мрежи. В интернет имате възможност да намерите много информация за основните принципи на Google SEO отимизацията, но почти никъде не се споменава колко е труден процесът и възможните рискове при използването на забранени методи и похвати. Ние от Be Medio екипът притежаваме над 5 години опит с Google SEO оптимизации на български уебсайтове от различни бизнес сектори.

В тази кратка статия сме се опитали да съберем петте основни принципа за успешна Google SEO оптимизация, които следваме в нашата работа и винаги са ни носели успех.

Google SEO оптимизация

Какво е Google SEO оптимизация?

SEO оптимизацията е събирателно понятие за всички методи, които можете да използвате, за да се гарантира видимостта на вашият сайт и неговото съдържание на страниците с резултати на Google (SERPs). Методите варират от технически практики, които можете да постигнете зад кулисите на вашият сайт (HTML кода), до увеличаване на броя входящи и изходящи линкове във вашият уебсайт. Увеличаване на видимостта чрез SEO е процесът по изкачвате на по – високи позиции в органичните резултати (органични резултати са тези, за които не се плаща, за да бъдат показани първи) на Google страницата с резултати.

Защо се нуждаете от Google SEO оптимизация?

Изграждане на сайт с добра архитектура и осигуряване на ясна и интуитивна навигация ще помогне на Google (и другите интернет търсачки като Bing и Yahoo!) да индексира сайта ви бързо, лесно и по – успешно. Още по – важното, е че потребителите останали с добри впечатления от вашият сайт е по – вероятно да го посетят отново. Този факт е от много голямо значение за SEO оптимизацията, като се има предвид, че Google обръща все по – голямо внимание на потребителското изживяване. Когато става въпрос за колко трафик се получава от Google към вашия сайт, процентовото измерение е значително, а може би и най-ясният показател за значението на Google SEO оптимизацията.

Проучване направено в началото на 2016 година показва, че 64% от целият уеб трафик в България идва от органично търсене, в сравнение с 2% от социалните мрежи, 6% от платеното търсене в Google, 12% директни посещения и 15% от други източници. Над 95% от интернет търсенията в България за 2015 година са се осъществили чрез Google. Тези данни говорят сами за огромното значение на Google SEO оптимизация за всеки сайт, особено ако осъществява някакъв вид търговска дейност. Google SEO опптимизацията е огромна възможност за увеличаване на трафика и респективно на продажбите на вашият уебсайт.

Когато става на въпрос за Google SEO оптимизация е много важно да се каже за почти ежегодните ъпдейти на Google алгоритмите за търсене. Новите изисквания, които идват с тях трябва да се следят и постоянно да се изпробват нови техники и похвати, които да повишават органичните ви резултати. Ние от Be Medio постоянно следим за нови актуализации на Google алгоритмите, информираме се за мненията на най – големите специалисти в тази област и извършваме тестове, които да проверяват дали наблюденията ни са правилни и носят резултати. Тези действия свързани с Google SEO ни позволяват винаги да сме в крак с най – новите тенденции и да постигаме желаните резултати за нашите клиенти.

От какво се интересува Google?

  1. Релевантна информация на вашият уебсайт

Google винаги се опитва да даде на потребителите си най – релевантните резултати, независимо дали това е просто отговор на въпроса “На колко години е Лили Иванова?” до по-сложни заявки като “Кой е най – добрият италиански ресторант в София?”. Google предоставя тези резултати чрез сложни алгоритми, които вероятно никога няма да знаем как точно работят, но има фактори, които сме сигурни, че оказват влияние върху Google SEO оптимизацията и един от тях е правилната и релевантна информация във вашият уебсайт. Много добър пример е нашият уебсайт bemedio.com – ние сме екип, който предоставя цялостни решения за вашето присъствие онлайн – уеб дизайн и дигитален маркетинг. На нашият сайт имате възможност да намерите само релевантна на нашият бизнес сектор информация. Този факт дава сигнал на Google, когато има търсене сходно с нашето съдържание и съответно постигаме отлично класиране на страницата с резултати.

  1. Качеството на публикуваната информация

Редовно ли публикувате полезни за вашата целева аудитория статии, видео или други видове материали? Смятате ли, че публикувате статии, които са предназначени за вашите читатели, а не само за търсещите машини? Ако отговорът на тези въпроси е “да”, значи работите в правилната посока. Последни изследвания от Searchmetrics относно факторите за класиране показват, че Google индексира по – добре уебсайтове, които публикуват информация значима за своите читатели, а не написана около ключови думи.

Спрете да се притеснявате за броя на ключовите думи във всяка ваша публикация, а насочете вниманието си върху потребителското изживяване и резултатите няма да закъснеят.

  1. Потребителското изживяване на уебсайта

Осигуряването на отлично потребителско изживяване носи големи ползи за Google SEO оптимизацията на уебсайта ви. Нуждаете се от лесна навигация, възможност за търсене в уебсайта ви и релевантно съдържание. Нуждаете се от всички неща, които подтикват посетителите на уеб страницата ви да четат допълнително и да споделяте.

  1. Скорост на зареждане на уебсайта

Скоростта на зареждане на уебсайта ви са от все по – голямо значение за успешната Google SEO оптимизация. В интернет имате възможност да намерите голям брой безпплатни инструменти, които засичат скоростта на зареждане и съвети за нейното оптимизиране. Причината поради, която бързината вече е от значение е постоянно увеличаващият се потребителски трафик идващ от мобилни телефони. И след като вече стана на въпрос за мобилни телефони …

  1. Уебсайт изработен и за мобилни телефони

Вашият уебсайт еднакво добре ли е изработен за различни устройства и размери на екрана? Ако отговорът ви е “не”, задължително се погрижете за този проблем, защото “mobile friendly” уебсайтовете се индексират по – добре от Google и резултатите затвърждават този факт на 100%.

Причината да прочетете тази кратка статия, е че вече сте били запознати колко е важна Google SEO оптимизацията за вашият уебсайт и възможностите за успех, които предоставя за вашият бизнес. Оптимизирането на сайт за търсещи машини е процес, който отнема месеци усилен труд и постоянно надграждат резултатите, за да не бъдат изгубени. За да бъдете сигурни в успеха си се доверете на екип с опит и знания, който няма да ви подведе.

Ние от Be Medio можем да ви предложим:

Сподели ако ти беше полезно!