Snapchat за маркетинг

snapchat_za_marketing

Snapchat в последните години се превърна в глобален феномен в света на социалните мрежи. Над 150 милиона души вече използват Snapchat и гледат 10 милиарда видеоклипа всеки ден. В момента Snapchat е третата по популярност социална мрежа в света и набира все повече потребители и в България.

Ако не сте запознати с приложението, ето какво трябва да знаете за него: потребителите на Snapchat имат възможност да изпращат снимки и видеоклипове наречените Snaps на своите приятели и последователи. Snaps имат “живот” в социалната мрежа само няколко часа преди да бъдат автоматично изтрити. Цветни филтри, видео ефекти за промяна на лицето, съобщения и други страхотни функции правят Snapchat изключително популярно приложение за хора от всички възрасти.

Всичко написано до тук звучи страхотно за всеки маркетинг специалист, но защо трябва да използвате Snapchat за бизнес цели?

В тази статия ние от маркетинг екипът на BeMedio сме се постарали да напишем всичко, което трябва да знаете за Snapchat маркетинга и как да започнете да използвате социалната мрежа за бизнес цели.

 

Snapchat маркетинг

 

Защо вашият бизнес се нуждае от Snapchat маркетинг

Snapchat наскоро направиха огромни промени във възможностите за използване на Snapchat за бизнес цели. Най-голямата промяна беше внедряването на Snap реклами, които се показват между Snapchat историите. Snap рекламите в Snapchat имат функционалност за пропускане, не се показват в самите истории, а от време на време се появяват на цял екран със звук, когато потребителите превключват между различните истории. Фирмите могат да настройват допълнителни действия, когато потребителите изберат да научат повече. Имате възможност да ги изпратите на продължително видео, да ги насочите към сайт или статия (без да напускат Snapchat), или да ги подканите да инсталират друго мобилно приложение.

Ако все още не сте убедени, че Snapchat е страхотна възможност за вашият бизнес, само ще споменем някои от компаниите, които постоянно използват Snapchat за маркетинг цели – Universal Pictures, Paramount Pictures, Verizon, Procter & Gamble, Warner Bros. и Coca-Cola са само много малка част от дългият списък.

Наскоро публикувано изследване направено от MediaScience проучва 320 потребители на възраст от 16 до 56 години, които сравняват, по време на 552 видео рекламни сесии в Snapchat, по телевизията, Facebook, Instagram, и YouTube. Изследването изпитва емоционалните реакции и следене на погледа. Snapchat рекламите привличат вниманието два пъти повече от тези в Facebook и 1,5 пъти повече от Instagram. Snapchat рекламите също са 1.3 пъти по-ефективни от тези в YouTube. В сравнение с останалите платформи, Snapchat рекламите генерират по-голяма емоционална реакция и два пъти повече шанс за действие от страна на потребителя.

 

Как да използваме Snapchat за бизнес цели

 

Snapchat предлага няколко различни платени маркетинг опции, според специфичните цели на вашият бизнес. Имате възможност да избирате от  clever Snap Ads, спонсорирани Geofilters, или да дадете възможност на потребителите ви да взаимодействат с вашият бранд чрез Спонсорирани Lens. Предполагаме, че в момента нямате никаква идея какво означават тези Snapchat маркетинг термини, но в следващите няколко абзаца ще научите в подробности за всеки един от тях.

 

Изграждане на бранд популярност чрез с Snap реклами

Snap рекламите са чудесен начин да се привлече вниманието на вашата целева аудитория. Snap рекламата в Snapchat е 10 секундна видеореклама, която се визуализира на цял вертикален екран и се появява между историите на потребителите. Рекламодателите имат възможността да предложат на потребителите си да видят по-задълбочено съдържание ако желаят, като например по – дълго рекламно видео, статия, реклама за инсталиране на мобилно приложение или уебсайт.

 

Увеличаване на потребителската ангажираност чрез Snapchat Geofilters

В Snapchat има два вида потребителски Geofilters, от които рекламодателите могат да се възползват – On-Demand Geofilters, които започват от $5, както и от много по-скъпият вариант на Спонсорирани Geofilters, които могат да ви струват малко състояние.

 

Геофилтрите в Snapchat са се доказали като много ефективен метод за представянето на нов продукт или нов бранд на потребителите. Геофилтрите са малки художествени графики, които се показват над избрано съдържание. Когато потребителите на социалната мрежа заснемат Snap в избрана от вас локация ще имат възможност да изберат вашия Geofilter.

 

Увеличаване на продажбите чрез Snapchat Спонсорирани Лещи

Спонсорирани лещи в Snapchat предлагат на потребителите възможност да се забавляват с интерактивната реклама, която сте създали. Средното време, което потребителите прекарват със спонсорирани лещи според Snapchat е 20 секунди, които може да са прекарани с вашият бранд.

Възможности за взаимодействате с вашата Snapchat аудитория без реклама

Ако все още не сте напълно убедени, че трябва да насочвате част от рекламният си бюджет в Snapchat може да се възползвате от възможностите, които социалната мрежа ви предоставя за бизнес цели и без рекламиране. Ние от BeMedio сме приготвили за вас няколко съвета, как да взаимодействате с вашата Snapchat аудитория напълно безплатно.

 

Разкажете страхотна история

Snapchat историите са компилации от изображения и кратки видеоклипове, които са активни в социалната мрежа за период от 24 часа. Потребителите искат да споделят най-добрите истории с приятелите си, така че бизнеси от всякакъв мащаб имат равни възможности да взаимодействат с потребителите чрез креативен творчески разказ.

 

Предлагане на купони за намаления на Snapchat ауторията ви

Споделянето на купони в Snapchat е брилянтен начин да се изгради лоялност към марката ви. Snaps изчезват, след като сте ги погледали, а историите траят само 24 часа. По подобие на радио кампаниите, където слушателите трябва да слушат, за да разберат как да спестят, потребителите в Snapchat трябва да следят зорко какво споделяте в социалната мрежа и да действат бързо, за да се възползват от намаленията.

Snapchat маркетинг решения от BeMedio

Snapchat е страхотна възможност за популяризиране на бизнеси от всякакъв размер насочени към по – младата аудитория. Ако се чувствате объркани след толкова много Snapchat термини, които споменахме в тази статия и не знаете от къде да започнете маркетинг дейностите си в социалната мрежа се свържете с екипът на BeMedio за помощ или съвет.

Ние от BeMedio сме маркетинг специалисти, които се грижим за цялостното присъствие на нашите клиенти онлайн. Успешно прилагаме дългогодишният ни опит в маркетинга за социални медии, за да постигнем бизнес целите ви.

shares