Сподели ако ти беше полезно!

Съвети за успешна поддръжка на Facebook страница от Be Medio. Социалните мрежи са един от най – ефективните онлайн канали за популяризиране и разрастване на бизнеса ви. Причината за това смело твърдение е много проста – целевата ви аудиторията всеки ден ги посещава. Потребителите им в световен мащаб са милиарди, а най – голяма от тях е Facebook с 1.13 милиарда активни потребителя. Без съмнение Facebook е най – популярната социална мрежа и в България. Тези данни показват, че социалните мрежи несъмнено трябва да бъдат задължителен канал в дигиталният маркетинг на органиацията ви. Успеха ви в Facebook обаче не е гарантиран и се постига с много усилия и търпение. Има много фактори, които могат както да увеличат продажбите ви неимуверно, така и да съсипят граденият ви с години имидж в онлайн пространството. Управлението на Facebook страница за бизнес е маркетинг процес, който изисква планиране, търпение и необходимите умения, за да бъде успешен. След като вече знаете колко е важен Facebook маркетинга е време да ви споделим няколко съвета за успешна поддръжка на Facebook страница, ключови за успеха ви. Ако смятате, че Facebook маркетинга е задача, с която няма как да се справите сами или резултатите ви не са задоволителни се доверете на агенция, която ще ви помогне да достигнете до правилната аудитория и постигне целите ви.

Ние от Be Medio сме агенция грижеща се за цялостното онлайн присъствие на нашите клиенти и съветите за успешна поддръжка на Facebook страница, които сме приготвили за вас в тази статия винаги са били в основата на нашата стратегия.  

Съвети за успешна поддръжка на Facebook страница

Запознайте се с аудиторията си

Невъзможно е да публикувате успешно съдържание във Фейсбук ако не към кого е насочено. Информацията за аудиторията и нейната знаете демография са в основата на успешната поддръжка на Facebook страница. Ако тепърва започвате да използвате Facebook, като рекламен канал, няма как да знаете коя е целевата ви аудитория и кои хора ще ви следят в социалната мрежа. Добра практика е да направите проучване сред вашите конкуренти и да проверите, кои са демографските групи, които се интересуват от тях в Facebook. Ако вече използвате Facebook като канал за продажби, но не сте направили анализ на аудиторията си, побързайте да разберете пола, годините, местоположението, образованието, интересите и друга релевантна за вас информация за хората, които е най – вероятно да се интересуват от вашите предложения.

Това е изключително ценна и важна информация, от която ще определите какво Facebook съдържание ще бъде най-ефективно за вашият бизнес.

Не се фокусирайте само върху продажбите

В началото на 2015-та година Facebook промени своят алгоритъм за показвана информация на потребителите си. Този ъпдейт се наложи, защото много брандове използваха Facebook единствено като рекламен канал за продажби и това дразнеше много от потребителите на социалната мрежа. Facebook е социална мрежа и поради тази причина нейните потребители очакват да виждат публикации от свои приятели, а не само рекламни послания от страниците, които са харесали. В момента публикациите от фирмените страници достигат до едва 10 – 15% от феновете. Този факт по никакъв начин не означава, че успешната поддръжка на Facebook страница се състои само от платени публикации и реклама. Ако съдържанието, което споделяте на своята аудитория е релевантно с техните интереси и очаквания, а не е само грубо рекламно послание със сигурност ще постигнете успех.

 Качеството на споделеното съдържание

Успешната поддръжка на Facebook страницата ви много зависи от качеството на публикуваното съдържание е нея. В Facebook страницата си (това важи и за всички останали социални мрежи) трябва да споделяте само най – доброто съдържание, което екипът ви е изготвил. Ако разполагате с публикации, които срещат одобрението на аудиторията ви в други социални мрежи ги споделете и в Facebook. Ако разполагате с блог статии, които са харесвани и получават постоянно нови коментари например ги споделете и на Facebook аудиторията си, за да може да ги споделя.

За да бъдете пред конкурентите си в Facebook и за да ангажирате целевата си аудитория с вашият бизнес, продукт или промоция съдържанието, което споделяте трябва да бъде съобразено и изпипано до последният детайл. От особено голямо значение е визуалното съдържание, защото то прави най – голямо впечатление и на него трябва да се обърне най – много внимание. Ние от Be Medio разполагаме с екип графични дизайнери, които ще се погрижат всичко, което споделяте да грабва вниманието.    

Времето за споделяне

Количеството информация, което се споделя и публикува в Facebook е огромно. Единственият ви шанс да бъдете забелязени е когато публикувате в правилното време. Успешната поддръжка на Фейсбук страница се постига чрез предварително планиране и анализ на текущите резултати. Времето за споделяне трябва да бъде съобразено с данните, които сте събрали и най – силните ви до момента часове. Най – добрият съвет, който може да споделим свързан с времето на публикуване в Facebook е да експериментирате. Тествайте в различни часове на денонощието и резултатите ще покажат кога аудиторията ви е най – активна.  

Не забравяйте да отговаряте

На никого не му е приятно да задава въпроси, но да не получава отговори. Особено ако опита за комуникация е бил в социалните мрежи и в частност Facebook. Комуникацията с вашата аудитория е една от основните цели при Facebook маркетинга. Много фирми явно забравят за тази цел и не желаят да отговарят на въпросите на своите потребители. Откритата комуникация между вас и вашата аудитория може да бъде още един начин да излезете пред конкуренцията си в Facebook. При поддръжка на Facebook страница се стремете да бъдете интерактивни и водете активна комуникация със своята аудитория и със сигурност резултатите няма да закъснеят.

Професионална поддръжка на Facebook страница от Be Medio

Facebook маркетинга дава възможност на всяка фирма да достигне до своите клиенти без да има нужда от големи инвестиции. Както във всички останали социални мрежи, така и в Facebook успеха и добрите резултати не се постигат лесно. Доверете се на дигитална агенция с опит в поддръжката на Facebook страници, а не рискувайте онлайн репутацията си.

Ние от Be Medio разполагаме с над 5 години опит в професионалната поддръжка на Facebook страници за фирми от най – различни сектори на българският бизнес. През тези години сме натрупали много опит, който успешно прилагаме в нашата работа, за да постигаме целите на нашите клиенти в социалните мрежи.     

Други наши публикации:
Инстаграм като социална мрежа

 

 

Сподели ако ти беше полезно!